Обавештење за ученике-школска слава – Свети Сава

Обавештење за ученике-школска слава – Свети Сава

Поштовани ученици наше школе,

Велики празник Савиндан се обележава у част првог српског архиепископа, књижевника, просветитеља и творца законодавства – Светог Саве.

Празник Свети Сава је установљен за школску славу 1840. године, на предлог Атанасија Николића, ректора Лицеја из Крагујевца. Као школска слава се прослављао до 1945. године, када је укинут одлуком тадашњих власти.

После полувековне паузе, поново се обележава као школски празник.

Овај свечани дан је прилика да се упознамо са животом и величанственим делом великог светитеља и просветитеља. Такође, данас се подсећамо колики значај имају правилно образовање и васпитање младих генерација, као предуслов за здрав, срећан и успешан живот, који у себи носи потребну равнотежу између духовног и материјалног, који подстиче жеђ за знањем и даје смисао у времену великих искушења.

Током будућег живота, ви ћете испред себе имати много дивних тренутака, али и препрека, разочарења, успона и падова. Кроз ту буру никад не треба да заборавите на улогу вере, племенитости, наде и знања, као чврстих темеља за кућу коју ћете градити, не од цигала и бетона, већ од упорности, снова и визија.

Пуно среће у животу, добро здравље и успех у савладавању препрека! Срећна нам школска слава!

                                                                                            Директор школе

                                                           Милена Секулић Одаловић

1242 УЧЕНИКА
46 ОДЕЉЕЊА
100% УСПЕХА